ТРАДИЦИОННОЕ ПИТАНИЕ И ТРАНСФОРМАЦИИ

Авторы

  • Мавлюда Файзуллаева

Ключевые слова:

Сурхандарьинский оазис, еда, питание, диета, разделение труда, посуда, кухня, здоровое питание, культура

Аннотация

В статье рассматриваются режим питания, календарь женского труда, разделение труда, права и обязанности домохозяек, а также
\трансформационные процессы в традиционном питании.

Библиографические ссылки

Шайхова Г. Овқатланиш сабоқлари. Т., O’zbekiston, 2015. – Б. 6. / Шайхова Г. Уроки питания. Т., Узбекистан, 2015. - С. 6. / Shaikhova G. Nutrition lessons. T., Uzbekistan, 2015 .- Pg. 6.

Қурбонов Ш. Овқатланиш маданияти. Т.: Маънавият, 2005. – 208 б. / Курбонов Ш. Культура питания. Т .: Манавият, 2005. - 208 с. / Kurbonov Sh. Food culture. T .: Manaviyat, 2005. - 208 p .; Қурбонов Ш., Қурбонов А. Тўғри овқатланиш қоидалари. – Т.: “O’zbekiston milliy ensiklopediyasi”, 2014. – 232 б. / Курбонов Ш., Курбонов А. Правила правильного питания. - Т .: «Национальная энциклопедия Узбекистана», 2014. - 232 с. / Kurbonov Sh., Kurbonov A. Rules of proper nutrition. - T.: "National Encyclopedia of Uzbekistan", 2014. - 232 p .; Тўғри овқатланишнинг 55 қоидаси (Овқатланиш маданияти: саломатлик, бардамлик ва гўзалликка эришиш йўллари)/Нашрга тайёрловчи ва тузувчилар: Бекмуродов Н., Ашурова Д. –Т.: “Янги аср авлоди”, 2011. – 216 б. / 55 правил правильного питания (Культура питания: способы достижения здоровья, выносливости и красоты) / Подготовлено и составлено: Бекмуродов Н., Ашурова Д. –Т .: «Янги аср авлоди», 2011. - 216 с. /55 rules of proper nutrition (Food culture: ways to achieve health, endurance and beauty) / Prepared and compiled by: N. Bekmurodov, D. Ashurova - T.: "Yangi asr avlodi", 2011. - 216 p.

Шайхова Г. Овқатланиш сабоқлари. Т., O’zbekiston, 2015. 420 б. Шайхова Г. Уроки питания. Т., Узбекистан, 2015. 420 с . / Shaikhova G. Nutrition lessons. T., Uzbekistan, 2015.420 p.; Шайхова Г. Овқатланиш маданияти тарихи. // Sog’lom avlod uchun. – 2014. – №9. – Б. 28-29. / Шайхова Г. История пищевой культуры. // За здоровое поколение. - 2014. - №9. - Б. 28-29. / Shaikhova G. History of food culture. // For a healthy generation. - 2014. - No. 9. - Pg. 28-29.

Брегг П. Тўғри овқатланиш. Нуруллоҳ И. таржимаси. Тошкент. Адабиёт учқунлари, 2014. 336 бет. / Брегг П. Правильное питание. Нуруллох И. перевод. Ташкент. Искры литературы, 2014. 336 стр. / Bragg P. Proper nutrition. Nurulloh I. translation. Tashkent. Iskra Literature, 2014.336 pp.

Файзуллаева М.Х. Ўзбек таомлари билан боғлиқ анъаналар. – Т: Yangi nashr, 2010. – 160 б. / Файзуллаева М.Х. Традиции, связанные с узбекской кухней. - Т: Новая редакция, 2010. - 160 с. / Faizullaeva M.Kh. Traditions associated with Uzbek cuisine. - T: New edition, 2010 .- 160 p.

Турсунов С. ва бошқ. Сурхон воҳаси моддий маданият тарихи. – Т.: “Muharrir”, 2013. - Б. 260. / Турсунов С. и другие. История материальной культуры Сурхандарьинского оазиса. - Т .: «Мухаррир», 2013. - Б. 260. / Tursunov S. and others. The history of the material culture of the Surkhandarya oasis. - T.: "Muharrir", 2013. - Pg. 260.

Абдуллаев У.С. Фарғона водийсида этнослараро жараёнлар (XIX – ХХ аср бошлари). – Тошкент: Янги аср авлоди, 2005. - Б. 134. / Абдуллаев У.С. Межэтнические процессы в Ферганской долине (XIX - начало XX вв.). - Ташкент: Янги аср авлоди, 2005. - Б. 134. / Abdullaev U.S. Interethnic processes in the Fergana Valley (XIX - early XX centuries). - Tashkent: Yangi asr avlodi, 2005 . - Pg. 134.

Брегг П. Тўғри овқатланиш. Нуруллоҳ И. таржимаси. Тошкент. Адабиёт учқунлари, 2014. – Б. 5. / Брегг П. Правильное питание. Нуруллох И. перевод. Ташкент. Искры литературы, 2014. - С. 5. / Bragg P. Proper nutrition. Nurulloh I. translation. Tashkent. Iskra Literature, 2014. - Pg. 5.

Загрузки

Опубликован

2022-01-19

Выпуск

Раздел

Статьи